
Varenie v Dámskom klube
Prinášam pre vás recepty, ktoré sme varili v Dámskom klube, aby ste si v pohodlí domova mohli vyskúšať aké je to jednoduché.
Bulgurové rizoto
Ingrediencie: 1 hrnček bulguru, 2 -3 ks mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, šampiňóny, zeleninový vývar alebo voda, 1ČL kurkumy, soľ, tamari omáčka, pór alebo cibuľa, bylinky, olivový olej, zázvor, petržlenová vňať.
Postup: Podľa návodu si pripravíme bulgur. Na panvici si osmahneme pór alebo cibuľu, pridáme mrkvu ktorú restujeme a nakoniec pridáme nakrájané šampiňóny. K bulguru primiešame zeleninovú zmes, posypeme na sucho opraženými semienkami a podávame so šalátom, napríklad z bielej reďkovky.

Polievka z červenej šošovice
Ingrediencie: Hrnček červenej šošovice, 4 ks mrkvy, 2 strúčiky cesnaku, zeleninový vývar alebo voda, soľ, korenie, 1ČL kurkumy, mletá rasca, zázvor, petržlenová vňať, kari korenie z mlynčeka.
Postup: Pripravíme si zeleninový vývar alebo vodu. Pridáme šošovicu ktorú sme pred tým niekoľkokrát prepláchli vo vlažnej vode, nastrúhanú mrkvu, koreniny, soľ a varíme cca 25 minút. Môžeme ale nemusíme rozmixovať. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Kus-kus s hráškom a vlašskými orechmi
Ingrediencie: 1 hrnček kus-kusu, 1 hrnček hrášku, 2 hrste vlašských orechov, tamari omáčka na dochutenie, petržlenová vňať, soľ, čierne korenie, kurkuma, bylinky.
Postup: Kus-kus vysypeme do misky a zalejeme vriacou vodou asi 1 cm nad okraj. Primiešame bylinky, kurkumu, čierne korenie a trochu bylinkovej soli. Prikryjeme pokrievkou a necháme si 2 -3 minút napučať, až nasiakne všetku vodu a je sypký. Medzi tým si pripravíme hrášok. Zohrejeme vodu a hrášok krátko povaríme. Do kus-kusu vmiešame hrášok a nasekané vlašské orechy. Ochutíme tamari omáčkou a na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou, podávame so zeleninovou oblohou.